Campanya

Campanya

La Reconquesta del Vidre és una campanya de Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar els residus d’envasos de vidre a Espanya, posada en marxa en col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a incentivar el reciclatge de vidre en una trentena de municipis en els quals se celebren festes de Moros i Cristians.

L’objectiu és promoure una sana competició entre els municipis, amb importants premis per als més recicladors, i aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

La campanya pretén involucrar a tots els agents implicats en les festes: Ajuntaments, associacions de Moros i Cristians, comparses i filaes, festers…, i a través de la seua participació activa, recuperar la majorquantitat possible d’envasos de vidre evitant que acaben mesclats amb la resta de fraccions de residus.

Per a això, Ecovidrio, reforça la contenerización durant les festes en les proximitats de kábiles i cuartelillos, i presta un poal equipat amb el sistema vacri o ale-hop a les comparses i filaes, de tal manera que puguen reciclar el vidre d’una manera còmoda i ràpida. A més, proporciona materials gràfics als Ajuntaments i entitats festeres per a difondre les diferents accions que es vagen desenvolupant.

La campanya consta de dos concursos, un que es desenvolupa en cada municipi i que premia a les comparses o filaes implicades activament en La Reconquesta del Vidre, i un altre intermunicipal, en el qual ja competeixen totes les poblacions participants per categories en funció del seu nombre de festers.

En tots dos concursos es premia l’esforç que fan els ciutadans per fer que el seu municipi siga més net i sostenible.

Així mateix, durant els dies de festes educadors de Ecovidrio recorren els carrers dels municipis participants per a informar els festers sobre els detalls de la campanya i per a ajudar-los al fet que coneguen els beneficis de reciclar vidre per al medi ambient.

Si desitja obtindre més informació consulte les nostres bases legals.