Clausura de la campanya de 2018

Posted
La-Reconquista-del-Vidrio-cierre-campaña-2018-Ecovidrio-Ecosilvo

La setmana passada va tindre lloc a Elda el lliurament de premis de la campanya de 2018 i la presentació de la nova imatge d’enguany.

L’acte va comptar amb l’assistència de nombroses personalitats: el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes; el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Francisco Javier Quesada; el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer; i els alcaldes i presidents de les entitats festeres de les poblacions guanyadores en les diferents categories: Elda, Benissa i Muro d ́Alcoi; entre altres assistents a l’esdeveniment.

La campanya va comptar amb la participació de 31 municipis de la Comunitat Valenciana i en la qual es van reciclar 242 tones d’envasos de vidre durant el seu desenvolupament, la qual cosa ha suposat un increment del 27% respecte a l’any anterior.

Ecovidrio, la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic i una trentena de poblacions que celebren festes de Moros i Cristians venen col·laborant des de fa tres anys de forma conjunta per a reciclar vidre i aconseguir entre tots unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, gràcies a la col·laboració de tots els festers, cuartelillos, comparses i filaes.

Els premiats de 2018 van expressar el seu agraïment a Ecovidrio per la consecució d’aquests premis. Els alcaldes d’Elda, Rubén Alfaro; Benissa, Abel Cardona; i la primera edil de Muro d ́Alcoi, Jovita Cerdà van recollir el trofeu elaborat amb vidre reciclat que els acredita com els municipis més recicladors de les passades festes, mentre que els presidents de les entitats festeres de les tres poblacions van rebre unxec de 1.500€ per a l’organització de les Festes de Moros i Cristians d’enguany.

Per a finalitzar l’acte, Roberto Fuentes va procedir a descórrer la lona que descobria el cartell amb la nova imatge de la campanya, el disseny de la qual inclou un fons de trencadís en els tons corporatius de Ecovidrio, molt típic en tot l’arc mediterrani, i amb les clàssiques siluetes del moro i el cristià acompanyats de la creu i la mitja lluna.