Ecovidrio recupera més de 200.000 quilos de vidre durant les festes de 2022

Entrega-premios-La-Reconquista-delVidrio-2022-Ecosilvo-Comunicación-y-Marketing-Ambiental

Francisco José Candela, secretari autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha presidit la visibilització de la campanya “La Reconquesta del Vidre”, una iniciativa que ha comptat amb la participació de 35 municipis de la Comunitat Valenciana i que ha permès reciclar 218.601 kg d’envasos de vidre en 2022.

Durant els últims anys Ecovidrio, la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i les poblacions participants en la campanya “La Reconquesta del Vidre” venen col·laborant per a reciclar el vidre generat durant les festes de Moros i Cristians. Amb aquesta iniciativa s’està aconseguint que les festes de Moros i Cristians siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, gràcies a la col·laboració de festers, comparses i filaes.

Els guanyadors del concurs entre municipis han estat les poblacions de Sant Vicent del Raspeig, en la categoria Atabales amb 53.786 kg; l’Olleria, en la categoria Darbukas amb 12.880 kg; i La Font de la Figuera, en la categoria Dolçaines amb 6.040 kg. Les xifres corresponen a la recollida de vidre durant els dies de festa i recollides en dies posteriors en les respectives poblacions.

Les tres poblacions guanyadores són les que més puntuació han obtingut en funció dels quilos de vidre reciclats per fester en la seva corresponent categoria i les que més han contribuït a la difusió de la campanya. Cadascun dels municipis rep un guardó commemoratiu fabricat en vidre amb la imatge de campanya.

La presentació de resultats d’aquesta iniciativa i lliurament de premis als municipis guanyadors ha comptat també amb la presència de Francisco José Candela, secretari autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio.

Han recollit el guardó commemoratiu de la campanya la regidora de Serveis Urbans i Manteniment de Sant Vicent del Raspeig, Pilar Alcolea; l’alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal; i l’alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz.