Campanya

La Reconquesta del Vidre és una campanya d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar els residus d’envasos de vidre a Espanya, posada en marxa en col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a incentivar el reciclatge de vidre en una trentena de municipis en els quals se celebren festes de Moros i Cristians.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de les poblacions participants, i especialment als festers, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se’ls farà lliurament de galledes amb rodes per a facilitar la labor de reciclatge i s’instal·laran en el municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya. 

A més, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre la importància del reciclatge de vidre, així com dels seus beneficis ambientals, i col·laboraran de manera conjunta amb les filaes i comparses per a facilitar-los el reciclatge dels seus envasos de vidre. Amb l’objectiu de motivar als festers i veïns a atendre correctament els educadors ambientals i animar-los a reciclar vidre, es lliurarà com a obsequi un original cordó per a les ulleres.

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen 38 municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes, incloent-hi la difusió de la campanya. En La Reconquesta del Vidre, en la seua edició de 2023, participen els municipis de Sax, Bocairent, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Banyeres de Mariola, Onil, Muro, Petrer, Biar, Elda, Rojales, Benissa, Pego, Agost, Oriola, Novelda, Xàbia, Oliva, La Vila Joiosa, Guardamar del Segura, Almoradí, Callosa de Segura, Ontinyent, Cocentaina, l’Olleria, Mutxamel, Ibi, Altea, Crevillent, Albaida, El Campello, Callosa d’en Sarrià, Calp, La Font de la Figuera i Montfort. La campanya inclou premis per als participants, que pots consultar en la pestanya de Premis.